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Use of State Resources/Cell Phones 

This Advisory Opinion supplements Advisory Opinion 00-03. In that opinion we 
concluded that it would violate RCW 42.52.160(1) for a state officer or employee to put 
a private line on a cellular telephone provided by the state. In reaching this conclusion, 
the opinion stated that such modification of a state-issued phone would violate the 
master agreement between the Department of Information Systems (DIS) and 
authorized service providers. 

The Board has since been informed by DIS that the master agreement does not prohibit 
a state employee from adding a private line to a state phone subject to the agreement. 
However, this fact does not change the result of Advisory Opinion 00-03. To permit 
state employees to modify state-owned equipment to facilitate personal use would 
undermine the intent of RCW 42.52.160(1) and the de minimis use exceptions under 
WAC 292-110-010. 
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